{ Ahvenanmaan pannukakku }


Maistoin tätä pannaria ensikertaa muutama vuosi sitten naantalilaisen hotellin aamupalalla. Rakkaussuhde syntyi samantien! Pannariin uppoaa hyvin tähteeksi jäänyt riisi- tai mannapuuro tai toki tätä varten voi pienen puuron kiehauttaakkin, niinkuin itse olin pakotettu tekemään riisipuuron hävitessä eilen parempiin suihin. Joskus kuitenkin ruokaa tai sen osia jää yli ja koitan mahdollisuuksien mukaan käyttää tähteet tai hävikit hyväksi ja säästää siten luontoa & rahaa.



Tarvitset:
3 dl riisi- tai mannapuuroa
5dl maitoa
3 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2dl sulatettua voita + n. 0.25 dl pannukakun päälle
Maun mukaan kardemummaa, vanilliinisokeria (itse laitan kardemummaa n.1tl ja vanilliinisokeria n. 2tl)  ja ripaus suolaa

Tee se näin:
Kuumenna uuni 225c
Sekoita puuro ja maito kulhossa
Lisää sekaan munat, jauhot, rasva ja mausteet ja vatkaa tasaiseksi massaksi.
Levitä uunipellille ja kaada päälle hieman voisulaa
Paista n. 35 minuuttia

Tarjoa hillon tai vaikka jäätelön kanssa

Comments

Popular Posts