[ appelsiini & rosmariinikana

klo 7:16 | 11.1.2017
Itselleni tulee aina tähän aikaan vuodesta himo appelsiinehin. Niinpä sain idean valmistaa appelsiinilla maustettuja kanankoipipaloja viime viikonloppuna. Ruoka oli sen verran hyvää, että jaan ohjeen täällä bloginkin puolella.
Tarvitset :
2-4 koipipalaa syöjää kohden
rosmariinia (tuore on aina parempaa, mutta kuivattukin versio käy)
1 appelsiinin sekä halutessasi myös sitruunan
n. 1 dl hunajaa
loraus valkoviinietikkaa
n. 50 g voita
4 valkosipulinkynttä
suolaa & pippuria




  1. Lämmitä uuni 200c, kuivaa koivet ja mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi valkosipulijauheella)
  2. Raasta appelsiinin kuorta ja aseta sivuun. Purista puolikkaasta appelsiinista mehu ja leikkaa toinen puolikas paloiksi. (varo raastamasta kuoren valkoista osaa)
  3. Kuumenna hunaja pienessä kattilassa liedellä ja lisää sekaan voi, 1/2 appelsiinin mehu, raastettu kuori ja viinietikka sekä lisää suolaa. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan ja purista tai leikkaa sekaan valkosipulinkynnet.
  4. laita kanankoivet uunivuokaan, kaada marinade päälle ja pyörittele kopia siinä. Voit halutessasi myös marinoida koipia jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen kypsennystä.
  5. ripottele päälle rosmariinia ja appelsiinilohkot (ja sitruunalohkot)
  6. paista uunissa noin tunnin ajan. Käännä koipia ja nosta marinadia lusikalla niiden päälle kypsennyksen puolivälissä.
Paistoin kanankoivet kannellisessa uunivuoassa, jolloin ne jäi suht vaaleiksi. Seuraavalla kerralla kypsentäisin koipia ainakin osan ajasta ilman kantta, jolloin ne saisi vähän enemmän väriä ja pinnasta tulee hieman rapeampi. Nämä tietenkin on makukysymyksiä.
Tarjoa kanaa vaikkapa risoton kanssa. Bon appetit!
 

Comments

Popular Posts