[ aurinkoinen verigreippi & graavilohisalaatti ]

klo 22:38 | 16.1.2017
Täällä ollaan päivissä jo niin sekaisin, että tosissani mietin aamulla, miksi ihmeessä en siivonnut viime viikonloppuna. Syy löytyy tietysti siitä, että olin töissä. En vaan muistanut, että se viikonloppukin oli ihan just eilen.

Lauantaina tilattiin Foodorasta tyypilliseen tapaamme ylityösafkat nepalilaisesta ja ilalla olinkin edelleen niin täynnä, etten itse pystynyt enää edes syömään. (Paitsi brownieta ja jäätelöä, mutta sitä ei lasketa)
Siinä samalla päätin valmistaa sunnuntain ylityöevääksi itselleni salaatin, joka näyttää hyvältä (jopa Tupperin kipossa) ja maistuu myös.
Tarvitset (kahdelle)
1 verigreippi
1 avocado
150g graavilohta
salaatinlehtiä ja rucolaa

  1. Halkaise greippi ja kaiva hedelmälihapalat lusikalla
  2. Halkaise avocado, poista siemenkivi ja leikkaa terävällä veitsellä hedelmäliha haluamasi kokoisiksi paloiksi ja lusikoi sitten avocado pois kuoristaan.
  3. pese ja revi salaatti kulhoon, lisää greippi ja avocado
  4. pyöräytä kalasiivut "ruusuiksi" ja lisää salaatin päälle.
Tein myös vadelmista, valkoviinietikasta ja öljystä salaatille kastikkeen. Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, muista kuumentaa ne ensin. Vadelmat voisi sihdata, mutta itse sekoitin vaan ainekset keskenään.
kastike kannattaa kaataa salaatin sekaan vasta tarjoiluvaiheessa.

Comments

Popular Posts