[ härkäpapurouheella höystetty lihapullapannu ]

klo 23:58 | 25.2.2017
Jauheliha, oi arkiruuan perusta. Lihapullat on meillä lähes jokaviikkoinen perusruoka, jotka uppoaa takuuvarmasti myös perheen pienimpien suihin. Olen tosin huomannut, että ruokaa saa tehdä koko ajan isompia määriä ja toisaalta lihan syömistä olisi hyvä rajoittaa. Siispä olen ottanut tavaksi korvata n. 1/3 lihasta Verson härkäpapurouheseoksella. Sitä voi halutessaan jauhaa tehosekoittimessa  ennen jauhelihan sekaan sekoittamista, mutta ainakin itselläni on ollut tapana vain turvottaa rouheseosta mantelimaidossa tai muussa nesteessä (kermaviili, salsan jämät, maustamaton jugurtti tms) ja sekoittaa sitten jauhelihan sekaan ennen maustamista.




Näihin pulliin käytin:
400g naudan  tai lampaan jauhelihaa
reilu 1dl härkäpapurouhetta
1 kananmuna
1 (säilyke) paahdettu paprika pieneksi pilkottuna
korianteria
valkosipulin kynsi murskattuna
harissatahnaa (tämän jätän pois yleensä lasten lihapullista)
n.1/2 tl kanelia
suolaa ja pippuria

Tätä ruokaa tehdessä maustan puolet lihapullataikinasta harissalla ja korianterilla. Lapsille sen sijaan teen vähän miedomman version ilman harissaa. Muotoilen taikinasta pullia ja paistan yleensä uunissa. (200c, n. 20minuuttia)
Spaghetin kastike sen sijaan tehdään kaikille samalla kaavalla ja siitä on tullut meidän poikien yksi lemppareista. Tähän kolmen komboon sekoitan:
1 purkillisen tomaattimurskaa (Mutti)
 1 pieni tetra kookosmaitoa 
pari lusikallista punaista thaicurry-tahnaa.
Lisäksi makua antaa hippunen suolaa ja puolikkaan limen mehu. Kastike keitetään kokoon kattilassa (annetaan kuplia muutaman minuutin ajan) ja sekoitetaan keitetyn spaghetin ja lihapullien kanssa. Tosi simppeli ja herkullinen arkiruoka

Comments

Popular Posts