[ hellä osteopatia on lempeä koko kehon ja koko perheen hoitomuoto ]

klo 20:18 | 15.3.2017
Kävin osteopaatin vastaanotolla jo useampi viikko sitten. Hoidosta kirjoittaminen ei tosin ollutkaan niin yksinkertaista kuin ajattelin. Hoidon jälkeinen keveys ja itse hoidon lempeys oli jotenkin vaikea pukea sanoiksi. En ollut tätä aiemmin käynyt koskaan osteopaatilla, enkä oikeastaan edes tiennyt mitä hoito sisältää. Sittemmin olen oppinut, että osteopaatti tekee manuaalista eli käsin tehtävää hoitoa, hoitaen rakenteellisia ja toiminnallisia häiriöitä ja kiputiloja, kuitenkin keskittyen yhden kipeän alueen sijasta koko kehoon.
Vastaanotolle hakeudutaan usein, kun tarvitaan apua ihan normaaleihin arkipäiväisiin kipuihin ja kireyksiin. Hoidon aikana manipuloidaan lempeästi niveliä ja pehmytkudoksia ja tasapainoitetaan ryhdin ja rasituksen aiheuttamia kireyksiä ja kipuja.  Kiinnostavaa on myös, että osteopatiaa suositellaan myös esimerkiksi raskaanaoleville, vastasyntyneille lapsille ja juuri synnyttäneille.
Itse harmittelen, etten tajunnut kääntyä osteopaatin puoleen kärvistellessäni järkyttävissä liitoskivuissa Leonia odottaessa. Samoin hänen synnyttyään olisi ollut varmasti hyvä käydä tarkastamassa tilanne osteopaatilla, koska hän oli selkeästi itkuisempi kuin isoveljensä (tai myöhemmin pikkuveljensä), eikä neuvolassa osattu oikein auttaa asiassa. Olen lukenut, että osteopatiasta voisi olla apua myös esimerkiksi koliikkitapauksissa.

Sain kimmokkeen varata ajan Sofianovan klinikalle käydessäni joogafestareilla, missä otin pikahoidon heidän messuosastollaan. Koska olen ihminen, joka rakastaa kaikenlaista kosketusta, hierontaa, hipsuttelua ja ylipäätään rentoutumista, olin myyty varmasti jo ensimmäisen minuutin aikana. Vaikka Osteopaatti, Jonna, sanoikin, ettei hoito siinä tuolilla istuessa vastaa ihan täysin sitä hoitohuoneessa tehtyä, olin valmis varaamaan ajan pidemmälle hoitokerralle samantien.
Niin kuin tuossa alussa mainitsinkin, olo osteopatiahoidon jälkeen oli kevyt ja aina jumittuva rintarankakin oli pitkästä aikaa kunnolla kivuton. Olin hoidon ajan alusvaatteisillani, mutta suurimman osan ajasta minulla oli myös viltti päällä, eikä vilu päässyt yllättämään. Jonna aloitti hoidon minun istuessa hoitopöydän reunalla ja kävimme niskan ja käsivarsien aluetta läpi hellästi yläkroppaa ja käsiä pyöritellen. Koko kroppa käytiin läpi makuuasennossa aina nilkoista päälakeen ja pahimmat jumit löytyikin juuri sieltä yläselän ja rintarangan alueelta.
Vaikka kropassani ei mitään kovin suuria korjattavia asioita löytynytkään, menen hoitoon vielä toisenkin kerran, jolloin nyt saadut hyödyt saadaan toivonmukaan maksimoitua ja säästyn suurimmilta krempoilta jatkossakin. Suosittelen osteopatiaa lämpimästi muillekin.
Sofianovan toimipisteen löydät Simonkadulta, Scandic Simonkenttää vastapäätä.

Comments

Popular Posts