[ juuri mikään ei peittoa näitä kotona tehtyjä falafeleja ]

klo 12:35 | 9.10.2016
Täysin lihattomaan lokakuuhun en ryhtynyt, mutta koitan parhaani mukaan löytää lihaa korvaavia tuotteita. Bloggaaja-kollegani Mari, aka Chocolate and Sparkles, julkaisi  taannoin ruokahaastekuviaan, joista etenkin Falafel-pita jäi itselle kummittelemaan mieleen. Vaikka olen syönyt monet Falafelit, en ikinä ollut tehnyt niitä itse. Joten oli korkea aika kokeilla. 
No eihän se vaikeaa ollut. Toki totesin, että mun tehosekoitin tai sauvasekoitin ei edelleenkään rakasta kikherneitä. Pienen taistelun jälkeen, massasta tuli tarpeeksi hienoa ja pyörykät paistui nopeasti pannulla. (Lisäksi tänään sain lahjaksi ihan oman monitoimikoneen, joten tästä eteenpäin kokkaaminen onkin varmaan yhtä juhlaa! ) Toisella kerralla koitin uppopaistamista, eikä maussa ollut mielestäni suurta eroa.

Tällä ohjeella pullia syntyy n.6 kpl, joten isommalle sakille kannattaa tuplata tai triplata kikherneiden määrä.
400g kikherneitä (liotettuja ja keitettyjä)
2 rkl tahinia (tai maapähkinävoita)
1 valkosipulinkynsi
1/2 sipuli hienonnettuna ja kuullotettuna
1 rkl sitruunamehua
suolaa, paprikajauhetta
Maun mukaan yrtteja (käytin minttua ja korianteria)
lisäksi muutama ruokalusikallinen perunajauhoja
jauha kaikki ainekset tasaiseksi massaksi, muotoile pieniksi palleroiksi ja paista kuumassa öljyssä. Jos massa ei pysy kasassa, lisää hieman perunajauhoja.
nam!

Comments

Popular Posts