[ juustoinen artisokkadippi ]

klo 8:46 | 4.11.2016
Rakastan etsiä inspiroivia ruoka-ohjeita ja kokeilla kaikkea uutta. Usein tosin unohdan, missä olen ohjeen nähnyt ja niinpä niistä tulee itseninäköisiä muunnelmia alkuperäisistä, kun en enää löydä alkuperäistä ohjetta.. Tämänkin ohjeen bongasin muistaakseni instagramista ja tein siitä oman versioni.
Tein myös nachot itse ylijäämä tortilloista. Eka pellillinen kärähti lasten kanssa touhutessa, mutta toinen sentään onnistui. Tarkkana siis niiden kanssa, palavat herkästi!!
Juustoinen artisokkadippi n.4.lle
1 prk säilöttyjä latva-artisokan sydämiä
1,5 dl mozzarellaraastetta
1 dl pecorinoa raastettuna
2dl kermaa
1 1/2dl turkkilaista jugurttia 
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
suolaa ja pippuria
korppujauhoja
n. 1/2 dl vehnäjauhoja
n. 2rkl voita
Laita uuni lämpenemään 200c
Kuori ja silppua valkosipuli ja sipuli.
Sulata voi kattilassa ja lisää sipulit, kuullota n. 5 minuuttia. Lisää päälle vehnäjauhot, sekoita ja paista minuutin ajan. Lisää 1/2 molemmista juustoraasteista, kerma ja valutetut artisokat. Lisää vielä turkkilainen jugurtti ja mausteet ja sekoittele hetken. Kaada uunivuokaan. Ripottele päälle loput juustoraasteet ja lisää paksu kerros korppujauhoja. Paista uunissa kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Tarjoa nachojen tai esim. ruissipsien kanssa illanistujaisissa tai vaikka leffaeväänä. Törkeen hyvä setti!
Hyvää viikonloppua!

Comments

Popular Posts