[kaiken maailman ruokaa- ruokahaaste ]

Tiedättekö sen tunteen,  kun perheen ruokapolitiikka junnaa niissä samoissa vanhoissa resepteissä viikosta ja kuukaudesta toiseen. Toki aina välillä tulee kokeiltua lehdissä tai blogeissa olevia ohjeita, mutta siellä kaupan ovella ainakin tulee mieleen vaan ne vanhat samat soosit ja muussit. 
Meillä on ollut jo useampaan kertaan tapana kirjoittaa maiden nimiä pienille lapuille ja olemme sitten arponeet niistä viikoittain yhden uuden maan. Yleensä olen valmistanut yhden kyseiselle maalle tyypillisen aterian, mutta jos teemapäivän pitää vapaapäivänä, on aika kiva tehdä aamupala, lounas ja illlallinenkin samaan teemaan liittyen. Teemapäivä vaatii tietysti vähän esivalmisteluja (lue: googlettamista), mutta ainakin se takaa sen, että ruokapöytään nostetaan kerran viikossa vähän erilaista sapuskaa. Samalla voidaan puhua teemamaan pöytäetiketeistä ja kuunnella kyseisen maan musiikkia jne.
Parasta on tietysti se, että lapset tykkää tosi paljon tästä ideasta ja pyytävät, että aloitetaan rundi aina uudelleen. Ne tykkää myös miettiä ja kirjoitella maan nimiä arvottavaksi.  Leon tosin ei ihan ymmärtänyt tuota maa-käsitettä ja sieltä tuli ehdotuksia esim. uimahallista ja Hämeenlinnasta. Tietty ihan mielelläni voisin valmistaa uimahallille tyypillistä ruokaa. Hih! Aiemmilla kierroksilla on ollut yksi selkeä suosikki, josta lapset on tykänneet eniten. Se on tietenkin....rumpujen pärinää...TANSKA  ja valkokastike!!  Itse taas pidin varsinkin Japaniteemasta ja Okonomiyakista, joka jäikin silloin hetkellisesti meidän viikkolistalle.
Oli miten oli, tämän ei tarvitse olla niin totista puurtamista vaan joskus voi mennä sieltä mistä aita on matalin. Niinpä meidän ensimmäinen teemamaa tällä kierroksella meni osittain puolivalmisteilla kokkaamiseen. Tärkeintä on mielestäni uusien makujen kokeilu ja löytäminen ja sen suorittamisen voi jättää pois. Heti tietysti sivulauseessa korjaan, että toki suosin itsekin ns.puhdasta ruokaa ja usein teen kaiken alusta loppuun itse, mutta se ei silti tarkoita, että kaikkien tulisi toimia samalla tavalla tai etteikö joskus voisi tosiaan löytää niitä oikoteitäkin. Meidän intiapäivänä ostin siis maustamattomia kanafileitä, Lidlin kormakastiketta (joka ei ehkä aina ole tosin listoilla) ja puolivalmiita, uunissa paistettavia naan-leipiä sekä tein jogurtista raitakastikkeen. Lisukkeeksi keittelin meille riisiä. Leon oli niin innoissaan tuosta sapuskasta, että oikein tuuletti, kun siitä jäi vähän yli vielä seuraavallekin päivälle.
Aron arpoi meille kakkosmaaksi Espanjan. Kirjoittelen tuon päivän ohjeet teille erikseen tässä lähipäivinä. Siellä olikin päivä niin täynnä ihanuuksia, että huh huh!! Saatoin melkein kuvitella olevani taas vaihtarina Manresassa, Kataloniassa. Jännityksellä tietysti myös odotetaan, mikä maa meille arvotaan seuraavana. Toivon, että pääsisin tekemään Indonesialaista ruokaa ja varsinkin niitä kookoksella täytettyjä lettuja. Mutta yhtä hyvin seuraavana voi vuorossa ollakin vaikka Ruotsi. Aika jännää.

Nyt haluisin haastaa teitä muitakin kokeilemaan. Voitte halutessanne arpoa ihan omat maat tai voitte myös tulla meidän siivellä  samoilla mailla. Jos osallistutte haasteeseen niin jakakaahan kuvia sosiaalisessa mediassa tägillä #kaikenmaailmanruokaa niin laitetaan vaikka arvontaa pystyyn. Palailen palkintojen osaltakin myöhemmin.

Comments

Popular Posts