[ keksitikkarit ]

klo 22:48 | 27.11.2016
Tiedättekö sen tunteen, kun on huono omatunto, ettei ehdi osallistua tarpeeksi. Muut äidit ja isätkin  järjestää myyjäisiä ja tapahtumia, mutta minä en ymmärrä millä ajalla?  Nyt jo kaipaisin useampaa tuntia päivään lisää. Mutta tottakai se painaa mieltä, koska haluaisin olla kaikessa mukana.  Tälläkin viikolla tein torstaina ja perjantaina myöhään töitä ja viikonlopun olin myös töissä, mutta ajattelin silti, että jotain on leivottava koulun myyjäisiin. Fiksuna sain tietysti päähäni tehdä lämpimään maitoon sekoitettavia suklaatikkuja/lusikoita ja suklaakeksitikkareita, joihin piti etsiä ensin nuo tikutkin jostain. Onneksi ystävä osasi vinkata, että Tigerista löytyy, joten juoksin sinne pikapyrähdyksen perjantaina töiden välissä. Leipoessa tuli äitiä jo ikävä, kun neljä pientä kättä kävi napsimassa taikinaa, rikkomassa munia ja sörkkimässä sellofaania. Ehkä ihan hyvä, ettei näitä myyjäisiä ole liian usein. Omatunto lopetti siis kertaheitolla naputtamisen. Ainakin tunniksi.


Itsehän unohdin tuon ohjeessa mainitun piparminttuöljyn kauppaan, mutta meni ne näinkin. Ja onneksi sentään pinnalle tuli makua antamaan tuota karkkimurskaa. Myöhemmin tajusin, että sitä olisi voinut lisätä myös taikinan sekaan. Lisäksi joku ehti lauantaina mun töissä ollessa syödä kokonaisen taloussuklaalevyn..siis sen, jota oli tarkoitus sulattaa ja kiinnittää keksit toisiinsa. Valkosuklaa oli varattu koristeluun, mutta sitä riitti onneksi myös kiinnityspuuhiin.
Tarvitset:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
80g voita
2 dl sokeria
1 iso kananmuna
1 keltuainen
1/2 tl piparminttuöljyä

koristeluun sulatettua valkosuklaata ja piparminttukarkkeja/ karkkikeppejä murskattuna.

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna ja vaahdota voimakkaasti ennen keltuaisen lisäämistä.
Lisää sekoittamisen jälkeen piparminttuöljy. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää muuhun taikinaan. Jaa taikina kahtia, kääri kelmuun ja jäähdytä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Lämmitä uuni 170c.
Kauli taikina ja aseta jääkaappiin muutamaksi minuutiksi, jonka jälkeen voit leikata keksit haluamallasi muotilla  ja paistaa leivinpaperilla vuoratulla pellillä kunnes keksit ovat kypsiä. ( apumiehien takia keksit jäi tällä kertaa suht paksuiksi, ja paistoin niitä n. 10 min)
anna jäähtyä hetken ritilän päällä. Sulata valkosuklaa ja liimaa jäätelötikku kahden keksin väliin valkosuklaalla. Laita jääkaappiin jäähtymään muutamaksi minuutiksi ja koristele.





 

Comments

Popular Posts