[ lime-lehtikaalisipsit ]

klo 21:55 | 9.5.2017
Tuntuu, että lehtikaalisipsit jakavat kansan täysin kahtia ja meidänkin perheestä löytyy kannatusta puolesta ja vastaan. Leon ja minä lähes taistellaan, kumpi saa viimeiset sipsit pelliltä ja Aron ei tykkää ollenkaan. Noah ei oikein ole tehtyt mielipidettään selväksi muuten kuin taistelemalla sipseistä Leonin kanssa jo ihan periaatteenkin vuoksi.

Itse tosiaan olen täysin koukussa niihin ja voisin syödä sipsejä lähes päivittäin. Maustan oman settini aina limemehulla tai jos limet unohtuu kauppaan saatan käyttää sitruunaa. Limen mehu antaa mielestäni sipseihin ihan täydellisen maun. Tykkään tosi paljon.
Tarvitset
n.200g lehtikaalia
n.1-2rkl ruokaöljyä (esim, oliiviöljy)
1/2 lime
valkosipuljauhetta
paprikajauhetta
ripaus suolaa/ tai esim. Herbamare yrttisuolaa

  1. esilämmitä uuni 175c
  2. pese kaalinlehdet ja revi pienimmiksi paloiksi, (poista myös paksu keskiruoto/varsiosa)
  3. levitä sipsit leivinpaperin päälle uunipellille
  4. purista sekaan limen mehu ja lisää öljy, sekoittele lastalla tms niin, että öljyseos levittyy tasaisesti sipseihin. Halutessasi voit lisätä limen makua, raastamalla sekaan myös limen kuorta,
  5. ripottele päälle vielä mausteita ja paista uunissa n.10minuuttia. Sipsit palavat nopeasti, joten pidä niitä silmällä
  6. nauti suoraan pelliltä tai kiposta, jos niitä vielä riittää sinne asti

Ps. meidän joogaava apukokki seisoi puu-asanassa, tuota peltiä pidellessään ja heilui sinne tänne. Mutta tärähtänyt kuva sopii  melko mainiosti tähän tärähtäneeseen meininkiin.

Comments

Popular Posts