[ linnavuoren valloittajat - retkellä perheen kanssa ]

klo 7:45 | 28.10.2016
 Kuumaa kaakaota termarissa, korissa keksejä ja klementiinejä . Ei sitä pieni ihminen paljon muuta tarvitse, kun tehdään retki mummilan läheiselle Linnavuorelle, Mantereenlinnalle. Lapset tutkivat onnessaan kiven koloja ja kiipeilevät kalliolla turvallisesti vahtivan katseen alla, mutta kiipeilevät silti.


Koska rahapussin nyörit on edelleen tiukalla meidän matkan jäljiltä, ei syyslomalle ollut suunnitteilla mitään ihmeellistä tekemistä. Meillä jätettiin kesällä kaikki huvipuistoilutkin väliin säästösyistä, mutta syysloman alussa käväisimme sentään Lintsillä valokarnevaaleilla jo kolmatta vuotta peräjälkeen. Tykkään tosi paljon niistä valoista ja tunnelmasta, vaikka joka kerta arvioinkin vaatteiden tarpeen alakanttiin ja jollakin on vähintäänkin varpaat jäässä. Ensi kerralla varustaudutaan melkeinpä pilkkihaalarein. Mutta on se Lintsin vuoristorata vaan vuodesta toiseen ihan huippu ja just tarpeeksi pelottava meikäläiselle.
Siispä loppulomalla tehtiinkin melkein ilmaisia juttuja, kuten juuri tämä retki Mantereenlinnalle. Niin ja toki me käytiin myös Aulangolla polskimassa, kiitos mummin ja papan rahapussin. Mukaan oli eksynyt muutama muukin lomalainen, mutta sekaan mahtui vielä.

Uskon, että yksi parhaista asioista mitä lapselleen voi opettaa on läheisyys luonnon kanssa. Sen takia otimmekin lomasta kaiken irti ja suuntasimme vielä toisellekin päiväretkelle. Siitä lisää myöhemmin. Kotona luimme vielä Aronin kanssa lisää linnavuorista ja Mantereenlinnasta. Huikeaa ajatella, mitä kaikkea tuo kyseinen mäenkukkulakin on satojen ellei tuhansien vuosien aikana nähnyt. Ainakin yhden Katin joskus vuosia sitten koluamassa noiden samojen kivien väleissä.
    

Comments

Popular Posts