[ oh it's tea o'clock- kaurakeksit valmistuu muutamassa minuutissa]

klo 18:38 | 23.1.2017
Mulle tulee aina kaurakekseistä mieleen ala-asteen englannin tunnit. Meillä oli nimittäin Jet Set-kirjassa kaurakeksien ohje, joita osa luokkalaisista leipoi tunnillekin tuotavaksi. Itse olin yksi niistä, joiden piti niitä leipoa, mutta en sitten ymmärtänytkään kirjaan merkattuja mittayksiköitä tai ohjetta varmaan muutenkaan.

Tässäpä kuitenkin mielettömän helppo ohje ihan suomeksi ja vielä ihan grammoina ja deseinäkin. Nämä upposivat eilen pieniin ja isoihin suihin alta aikayksikön ollessamme ulkona leikkimässä ja retkellä. Muutaman saatoin tosin syödä katsellessani The Queen-elokuvaa illalla. Mulla on selkeästi sunnuntait pyhitetty aina jollekin teemalle, Tällä kertaa alitajunta valitsi näköjään Englannin.
noin kahteen pellilliseen tarvitset:
100g voita
2dl sokeria
4dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 muna
  1. esilämmitä uuni 200.C
  2. sulata voi kattilassa ja lisää sokeri, sekoita
  3. lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi
  4. nostele lusikoiden avulla leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille ja litistä/levitä hiukan. (Keksit leviää kypsyessään, mutta saattaa myös kypsyä keoksi, jos niitä ei hiukan paina)
  5. paista uunissa n.5-8 min
korvasin itse osan voista kookosöljyllä. Mikäli pidät kookoksen mausta, kannattaa kokeilla.Ps. Oliko teillä muuten käytössä eri nimet englannin tunneilla? Hello, my name is Sarah, what is your name?

Comments

Popular Posts