[ päätös nukuttamisrumballe, lapset yhteiseen sänkyyn ]

klo 11:23 | 20.10.2016
Meillä on kaikki kolme lasta olleet tosi erilaisia nukkujia. Siinä missä esikoinen on aina ollut tosi helppo tapaus, on kaksi jälkimmäistä olleet kaukana helposta ja jotain siltä väliltä.

Meillä on kokeiltu unikouluja, rutiineja, iltojen hidastamista ja mikään ei ole auttanut, vaikka olen kirjaimellisesti seissyt päälläni. (Päälläseisonta auttaa tosin hieman siinä omassa henkisessä jaksamisessa, sitä suosittelen).

Nuorimmainen siirtyi isojen poikien huoneeseen jo kauan aikaa sitten, mutta hänelläkin yöt oli silti rauhattomia, vaikka itse vauva-aika olikin tosi helppoa ja välillä nukuimmekin koko yön putkeen. Sitten tuli hampaat ja kävelytreenit ja kaikki muu härdelli, mikä saattoi sotkea unia. Välillä tuntui, etten tehnyt öisin muuta, kuin ramppasin makuuhuoneen ja lastenhuoneen väliä. Omat unet jäi tosi katkonaiseksi ja joskus ajattelin, että taju lähtee, koska olin niin väsynyt.

Keskimmäinen taas on vauvasta saakka nukahtanut äärimmäisen huonosti, hitaasti ja oikeestaan ainut mikä on tuntunut käyvän helposti on hänen sitkeytensä sinnittelyssä hereillä. Välillä olen päässyt tuulettamaan, että kuulkaa nyt se nukahti, kunnes pari iltaa myöhemmin olimme taas perinteisessä kissahiirileikissä. Isähän toki saa lapset nukkumaan sormiaan napsauttamalla, mutta multa toi magic touch puuttuu.

Ja kuulkaa nyt se nukahtaminen on tapahtunut jo usean kuukauden ajan niin helposti, että saatan uskaltaa ottaa riskin ja kertoa täälläkin, että meillä lapset jää kiltisti iltaisin nukkumaan (iltahepuleita ennen sänkyyn menoa he toki saavat välillä edelleen).

Salaisuus on: jaettu sänky!
Meillä on lastenhuoneessa kerrossänky, jonka alapetiin molemmat pienet pojat mahtuvat nukkumaan yhdessä samaan aikaan. Ajatus lähti siitä, että Noah ei enää suostunut nukkumaan pinnasängyyssä ollenkaan ja hakeutui Leonin sänkyyn iltaisin. Ja  sinne ne nykyään jäävät iltaisin iltasadun ja selän rapsutusten jälkeen kiltisti molemmat. Ihan noin vaan.

 Tätä ei ehkä voi jatkaa loputtomiin. Viimeistään saavat mennä omille lavereilleen, kun ovat sen ennustetun 190cm ja rapiat pitkiä. Mutta näin on hyvä just tällä hetkellä.

Comments

Popular Posts