[ parasta tässä syntymäpäivässä ]

klo 11:15 | 5.4.2017
Omat Synttärit. En välillä oikein osaa päättää, pitäisikö niitä juhlia vai olla juhlimatta. Pitäisikö odottaa lahjoja ja onnitteluja vai olla odottamatta mitään. Mulla on monesti ollut syntymäpäivää koskien tosi suuret odotukset, mutta sitten olenkin pettynyt, kun odotukset ei olekaan täyttyneet. Enkä tarkoita suurilla odotuksilla mitään lahjavuorta vaan oikeastaan päin vastoin. Mä en koskaan ole ollut tyyppi, joka odottaisi ainakaan kalliita lahjoja vaan ne pienet jutut merkitsee paljon enemmän.  Enemmänkin oon ehkä toivonut tulevani yllätetyksi ja tärkeintä mulle on ollut kokea se fiilis, että olen jollekin tärkeä.


Siispä tässä syntymäpäivässä oli ehdottomasti parasta se, että Aron heräsi aamulla vähän normaalia aiemmin tekemään mulle aamupalaa ja tarjoili sen sänkyyn ennen kouluun lähtöä. Pienemmät pojat antoivat myös itse tehdyt korttinsa ja molemmat laulaa lurittelivat onnittelulaulunsa. Äitiydessä yksi parhaita asioita onkin varmasti se tunne, että saa olla jollekin se maailman tärkein ihminen. Ja tiedätkö, jotenkin se tunne kulminoituu siinä hetkessä väkevimmin, kun omat lapset käärii korttejaan joulupaperiin, jotta saavat äidille lahjan tehtyä. Sydän pakahtuu siitä tunteesta ja rakkaudesta kaikkia kolmea kohtaan, vaikka vanhin lapsi tietysti nykyään osoittaakin tunteensa vähän eritavalla, kun kortteja piirtelemällä.
Vaikka lapsena vihasinkin aamiaisia, enkä usein voinut kuvitellakaan syöväni mitään ennen lounasaikaa, olen jossain vaiheessa kääntänyt kelkkani täysin ja voisin nauttia aamupalaa aamukuudesta myöhäiseen iltapäivään. Rakastan vastakeitetyn kahvin tuoksua, aamupalasmoothien hurauttamista blenderissä ja yleensäkin koko aamiaiskattausta. Niinpä olin enemmän kuin tyytyväinen astellessani Harjutorilla sijaitsevaan Cafelito-kahvilaan, joka tarjoilee aamiaista koko päivän. Mikä voisi siis olla parempaa syntymäpäivänä, kuin syödä kaksi aamiaista yhden sijaan.
Pieni ja tunnelmallinen Cafelito tarjoilee asiakkailleen palan Madridia ja voin kertoa, että olin totaalisen myyty. Jugurtti hunajan, pähkinöiden, mustikoiden ja unikonsiemenien kanssa oli taivaallista, kahvi ja mehu erinomaista  ja pisteenä iin päällä myös avocado- sekä kinkkuleipä espanjalaisella tomaattilevitteellä maistui tosi tosi hyvälle. Paikan fiilis vei mukanaan ja hetkellisesti saattoi jopa unohtaa olevansa fyysisesti Helsingin Kalliossa, varsinkin kun aamiaisseuralaiseni kertoili vielä tarinoita pyörämatkoiltaan Espanjassa. [Cafelito, Harjutori 2 Helsinki]
Ehkä päivän olisi kruunannut vielä iltapalan sijaan syöty kolmas aamiainen. No ei vaiskaan, kaksi aamupalaa riitti kyllä melko hyvin ja iltapalaksi söinkin esimiehen tuoman ihanan kuppikakun, jota en työpäivän aikana ehtinyt syödä. Sanoinko muuten tuossa alussa niistä pienistä jutuista, joita arvostan. Tämä oli yksi niistä.
Koska vietin synttäri illan töissä, oli syntymäpäivien juhlimiseen otettava pieni varaslähtö jo maanantaina. Vietimme illan ystäväni kanssa Löylyssä saunoen ja kylmässä merivedessä "uiden", (jos siis kahden sekunnin leukaan saakka kastautuminen luetaan uinniksi) sekä takkatulen ääressä Jasperin kalakeittoa syöden. Täytyy sanoa, ettei Löylyä ole turhaan ylistetty, sillä paikan arkkitehtuuri, kauniit tulisijat, merenrantanäkymät ja puiset pinnat todella hivelee silmää ja rauhoittaa mieltä. Jotenkin tosi upeaa, että meiltä löytyy tästä ihan pienen matkan päässä Löylyn kaltaisia helmiä, jonne ehdottomasti haluaa palata uudelleenkin. [ Löyly, Hernesaarenranta 4]

Löylyn savusauna oli kokenut juuri tänään takaiskun, mutta paikka pysyy auki tuon savusaunan palovaurioista huolimatta. Kannattaa siis poiketa käymään. Saunavuoro kannattaa muuten varata etukäteen, sillä ainakin maanantaina siellä oli suht paljon porukkaa jo kun sauna aukesi klo 16.

Kaikkineen siis melko oiva syntymäpäivä. Jorma Uotisen sanoin; Ei huono.

Comments

Popular Posts