[ raikas kurkku & limekeitto saa voimaa spiruliinasta ]

klo 21:15 | 5.11.2016
Kuten jo aiemminkin todettu, meillä syödään lihaa ja usein ihan perinteisiä suomalaisia ruokia. Makaronilaatikkoa, karjalanpaistia, siskonmakkarasoppaa jne. Tänne blogin puolelle eksyy hävikkiherkkujen lisäksi tietysti vähän erikoisemmat kokeilut tai vakiintuneetkin herkut, jotka vähän poikkeaa perussetistä. Oma tavoitteeni on näyttää myös esimerkkiä, että "superfoodeja" ja terveellisempiä vaihtoehtoja voi ujuttaa normaalinkin ruokavalion sekaan.
Silmiini osui Silmusalaatin ja Foodinin ruokahaaste, johon ajattelin ottaa osaa. Kaapista tosin löytyi aika rajoitetusti Foodinin tuotteita, eikä aikaa ollut jäljellä kuin muutama päivä. Lisähaastetta toi tietysti Silmusalaatti, jota en ihan heti saanut yhdistettyä esim. jälkiruokaan, vaikka muuten meillä ahkerassa käytössä onkin. Päätin kuitenkin tehdä kertaheitolla koko aterian, joten näistä tulee nyt sitten kaksi erillistä julkaisua. Ohjeet ovat kahdelle syöjälle.

Mietin pitkään, mihin muuhun kuin smoothieen spiruliinaa voisi käyttää. Sitten mieleeni tuli kylmät alkukeitot ja siitä se ajatus lähti. Voisin kuvitella syöväni tätä helteisenä kesäpäivänä, mutta sopi mielestäni tosi hyvin myös tähän kauniin aurinkoiseen marraskuun päivään.
Kurkku & limekeitto
1/2 kurkku
1 pieni valkosipulin kynsi
muutama oksa minttua
muutama oksa korianteria 
1 limen mehu
2 tl Foodinin spirulinaa
n. 1,5 dl maustamatonta jugurttia (soijajugurttia tai esim.turkkilaista jugurttia)
n. 1/2 dl lempeää silmusalaattia
hieman suolaa
sekoita kaikki aineet sekaisin monitoimikoneessa. Kaada tarjoiluastiaan ja koristele silmusalaatilla.

           
 


Comments

Popular Posts