[ retkellä Nuuksiossa ]

klo 21:46 | 3.1.2017

Kävimme alkutalvesta pikavisiitillä Nuuksiossa melkein koko perheen voimin. Koska aikaa ei ollut montaakaan tuntia ja Leon toivoi voivansa paahtaa nuotiolla vaahtokarkkeja, päätimme tehdä Haukkalammen pysäköintialueelta lähtevän Punarinnan kierroksen, jonka pituus on 2km ja jonka varrella on myös nuotiopaikka. Minimiehet jaksoivat kävellä tuon reitin tosi reippaasti ja molemmat tuumivat autossa kotiinlähtiessä, että heillä oli kivaa retkellä.
Meillä ei tällä kertaa ollut matkassa muita kahvinjuojia, mutta myös kahvipannun mukaan ottaminen oli Leonille tärkeää. Siispä keitimme pannussa kaakaota ja se lämmittikin mukavasti tuona kylmänä pakkaspäivänä.
Välillä mietin meidän retkeilyvarustuksia ja sitä, että pitäisikö ostaa sitä tätä ja tota, jotta ei näyttäisi ihan uunolta siellä nuotion äärellä  retkeilijöiden vieressä. Mutta loppupeleissä pitää muistuttaa itseään, että tärkeintä on se hyvä fiilis,jonka eräilystä saa. Eikä lasten kunnioitus  ja rakkaus luontoa kohtaa ole yhtään hullumpi asia sekään. Ja siksi toiseksi, pukki toi Aronille ihka oikean retkipuukon, jotta kyllä tässä alkaa olla varusteet kasassa, kun sen puukon lisäksi meillä on jo vanha retkipannu ja pyllynalunenkin. Niitä alusia on tosin vain yksi, mutta väliäkö tuolla. Hyvin näytti pitävän ainakin isoimman miehen takapuolen lämpimänä tuolla Nuuksion tulentekopaikalla. Toki kaikkein tärkeintä oli lämmin kerrospukeutuminen, josta pidetään huolta muutenkin kuin metsään lähtiessä. Kiitos siis esimerkiksi mummolle, kun pitää huolta meidän perheen villasukka- ja tumppuvaraston täydentämisestä.


Nyt pitänee miettiä, mikä voisi olla meidän seuraava retkikohde tässä lähituntumassa. Viimeksi katselin jo tuota Sipoon kansallispuistoa, onko muilla siitä kokemuksia?

Comments

Popular Posts