[ retkipäivä Fiskarssilla ]

klo 9:46 | 11.5.2017
Tiedättekö millaisia ystäviä arvostan ihan erityisen paljon. Sellaisia, jotka kaivaa kalenterista päivän ja ehdottaa kevätretkeä jonnekin kivaan paikkaan. Niinpä löimme päivän lukkoon ja suuntasimme Raaseporiin Fiskarssin ruukille noin 100 km Helsingistä. Fiskarssin esitteen mukaan vuonna 1649 perustettu Ruukki oli Suomen ensimmäisiä rautaruukkeja.
Fiskarssin ruukki rakentuu neljän pääteeman ympärille Käsityö & Design, Lähiruoka ja juoma, Esittävä taide sekä neljäntenä luonto ja ulkoilu. Ei siis ihme, että Matkailutoimittajien Kilta valitsi Fiskarssin ruukin vuoden matkailukohteeksi vuonna 2015.
Heti parkkialueen vierestä löytyi ihana leikkipuisto, jonne jäimmekin jumittamaan pidemmäksi aikaa.Lapset olivat haltioissaan isosta kiipeilylaivasta ja hiekkalaatikon leluista. Myös vieressä virtaava puro veti lapsia yllättäen puoleensa ja sinne saattoi lentää kivi jos toinenkin.Olimme alunperin ajatelleet syövämme lounasta Fiskarssilla, mutta ravintolat näyttivät olevan Café antiqueta lukuunottamatta kiinni. Varsinkin vanhaan pesutupaan tehty Laundry olisi kiinnostanut itseäni. Toki voi olla, että ravintolat olivat auki, mutta näyttivät ainakin tuona huhtikuisena päivänä kovin hiljaiselta. Café Antique on kylläkin todella suloinen kahvila, missä voi kahvinjuonnin lomassa osteskella antiikkia ja vanhoja kirjoja ja ne korvapuustit, ah!

 Koko Fiskarssin alue on todella kaunis ja inspiroiva. Unelmoin jo piknikistä hedelmäpuiden alla puiden kukkiessa ja käyntiä kylässä kesäaikaan, kun paikka on herännyt täysin talvihorroksestaan. Olisipa ihanaa elää keskellä tällaista pientä kylää ja herätä joka aamu tuntien isnpiraation virtaavan sisimmästä. Tässäpä taas yksi unelma lisää omalle unelmakartalle.

Ajo-ohjetta ja lisätietoja esimerkiksi tulevista tapahtumista löydät täältä.

Comments

Popular Posts