[ retkipäivä Riisitunturilla ]

klo 14:52 | 2.4.2017
Lähdimme vielä Vuokatissa vietetyn viikon jälkeen ajelemaan kohti Posiota ja Riisitunturia. Ajomatkaa kertyi Katinkullasta kaikkineen noin neljä tuntia, mutta toki pysähdyimme matkalla tekemään ruokaa ja muistelemaan omaa ensimmäistä Lapin matkaani sekä samalle pysähdyspaikalle simahtanutta Transittiamme.


Patikoimme lasten ja isovanhempien kanssa reilu neljän kilometrin rengaslenkin Riisitunturin huipulle ja sieltä autiotuvalle. Keitimme tuvan luona nuotiolla kahvit ja kaakaot Leonin paahtaessa vaahtokarkkeja. Noah lämmitteli suurimman osan ajasta nuotiolla lampaantaljan alla ja nyt lisäänkin ostoslistalle hänelle ensi talveksi lämpimämmät hanskat ja uuden villapuvun. Leon taas oli elementissään koko retken ja laski onnessaan tunturin alas pulkalla, seikkaili Tapionpoytäpuun alla majassa ja kantoi papan sahaamia polttopuita nuotiolle.
Vaikka matka oli osittain suht tiukkaakin ylämäkeä, sujui se mukavaan tahtiin Noahin kulkiessa osan matkaa kantorepussa ja osittain pulkassa. Reitti oli kuitenkin helppokulkuinen ja sopii hyvin lapsiperheille ja aloitteleville retkeilijoille.

Aurinko paistoi täydeltä terältä meidän lähtiessä matkaan ja painui tunturin taakse maalaten illan kauniin siniseksi meidän palatessa takaisin asuntoautolle.
Iltapalan jälkeen meillä oli asuntoautollinen sakkia valmiina painamaan päänsä tyynyyn. Pojat katselivat kattoikkunasta tähtitaivasta ja odottivat näkevänsä tähdenlentoja. Itse heitin vielä puolenyon jälkeen takin niskaan ja lähdin ulos katsomaan revontulia. Sain hailakoista revontulista muutaman kuvan, mutta ilman jalustaa otettuna ne eivät tosin ole julkaisun arvoisia. Mikäli revontulet kiinnostaa, voin kuitenkin lämpimästi suositella puhelimeen ladattavia aplikaatioita, joista itse latasin ensimmäisen ilmaisen apin, joka tuli vastaan. Ainakin tällä reissulla, se osasi ennustaa revontulien näkyvyyden tosi hyvin.
Ja Riisitunturille aion palata kyllä myös uudestaan ja suosittelen lämpimästi muillekin

Comments

Popular Posts