[ Roots Helsinki ja kauneushoitola Verso tekee ihmisestä uuden ]

klo 15:37 | 22.1.2017
"Muista pitää huolta itsestäsi, Muista kuunnella itseäsi, Pidä huolta hyvinvoinnistasi, Muista pitää huolta jaksamisestasi jne"
Välillä tuntuu, että tuo kaikki ylläoleva on niin helppo sanoa mutta toteutus voikin olla jotain ihan muuta. Työn ja kodin yhdistäminen hukuttaa äiti (tai isä) ihmisen aika helposti sinne jonnekin kiireisten sähköpostien ja pyykkivuorten uumeniin. Pitäisi varmaan olla vähintään se oman elämänsä Veikka Gustafsson tuon vuoren valloittamiseen.


Olen tehnyt viime kuukausina aina silloin tällöin ylitöitä viikonloppuisin, joka yllättäen saattaa hieman vielä lisätä sitä arkeen hukkumista. Jonkinnäköistä pelastusrengasta oli lähdettävä etsimään, jotta viimeisin 12 päivän duuniputki saataisiin kunnialla läpi. Niskassa painoi 7 päivää ja lähemmäs 60 tuntia töitä, jonka lisäksi kotona kasvava pyykkivuori ja jokapäiväinen ruokahuolto lisäsi lisäpainoa hartioille.
Maanantai aamu klo 6.45. Saan itseni vaivoin sängystä ylös. Kroppa painaa miljoona kiloa ja selkä on jumissa. Suuntaan kuitenkin reippaasti Rootsin Vinyasa Flow tunnille. Hämyisä kahvila on vielä tyhjä saapuessani ja opettaja ohjaa minut kahvilan perälle pukuhuoneseen ja kauniiseen joogasaliin.
Koko kroppa on kireä, mutta ensimmäisen hengitysharjoituksen jälkeen huomaan herääväni tähän päivään ja olevani läsnä tässä hetkessä. Vähitellen selkäjumitkin alkavat aueta ja harjoituksen aikana tulee sopivan lämmin. Tunnin jälkeen on hyvä "juurtunut" fiilis ja jään vielä kahvilaan syömään ison lautasellisen mustaviinimarja-raakapuuroa ja juomaan kahvia. (Latte maistui muuten taivaalliselle ja olen haaveillut loppuviikon toisesta kupillisesta). "Yes, viikko alkaakin hyvissä fiiliksissä".
Töissä tunnelma tosin hieman latistuu, koska töitä tulee ovista ja ikkunoista, Illalla aamun hyvä flow tuntuu olevan täysin kadoksissa, joten kävelen kotiin, jotta mieli hieman kirkastuisi.
Olemme varanneet työkaverini tai oikeastaan ystäväni kanssa keskiviikko iltapäivään  työajan ulkopuolelle myöhäisen lounashetken ja hemmottelua. Sitä ennen pidämme kuitenkin lounasjoogahetken, joka sekin tulee tarpeeseen. Lempeä harjoitus antaa voimaa kiireisen päivän keskellä ja ohjaa ajatukset hetkeksi pois työstä.
Töiden jälkeen matka taittuu keskustan suuntaan. Muutama lasillinen kuohuvaa ja hyvä ruoka parhaassa seurassa on aina tervetullut tapa viettää iltapäivää. Sen lisäksi hyppäämme kuitenkin bussiin ja ajamme Hotel Haagaan, jossa sijaitsee myös opetuskauneushoitola Verso. Oma naama onkin kyllä juuri sen näköinen, että kaipaa jo kunnon käsittelyä. Kertonee jotain naamakertoimen tilasta, että Leon kyselee harva se päivä onko mulla vesirokko.
Reilu tunnin käsittely Versossa maksaa kokonaiset 58euroa ja ainakin minua hoitava opiskelija on todella taitava & hellä, kertoen myös mitä milloinkin tapahtuu. Samassa tilassa on muitakin hoidettavia, mutta tila on hiljainen ja musiikki rentouttavaa. Epäpuhtaudet tulee puhdistetuksi ja hartiat hierotuksi. Naamiota levitettäessä nukahdan muutamaksi minuutiksi, mikä kertoo jo itsessään kuinka ihanalta hoito tuntuu. Suosittelen siis ehdottomasti Verson edullisia hoitoja muillekin.


Maanantain ja keskiviikon jäljiltä on siis juurruttu ja versottu. Vaan viimeiset kaksi päivää menee silti huiman päänsäryn ja väsymyksen kourissa. Vasta lauantain suursiivouksen ja sunnuntain rauhallisen kotoilupäivän ja lasten kanssa ulkoilun jälkeen voin vihdoin sanoa, että tästäkin viikosta selvittiin
Ulkoisen ja fyysisen hyvinvoinnin lisäksi on siis ehdottoman tärkeää muistaa, että mieli lepää kiireettömyydessä ja  siistissä kodissa saa myös omista ajatuksistaan paremmin kiinni. Tämän  pelastusrenkaan turvin  uin nyt pyykkivuoren luo ja valloitan sen ennen uuden viikon tuomia haasteita. Melkein kuin Veikka G.

Comments

Popular Posts