[ samettisen pehmeä myskikurpitsakeitto ]

klo 22:27 | 18.10.2016
Muutama viikko sitten sunnuntai sujui Poke-teemalla. Viime sunnuntaina teemaksi nousi kurpitsat. Sen lisäksi, että joku joskus antoi mulle lempinimeksi Pumpkin, meillä oli (itseni lisäksi siis) lounaaksi myskikurpitsakeittoa ja iltapäivällä vierailimme Helsinki Art Museossa, mistä Yayoi Kusaman töistä jäi päättymättömien Polka-palluroiden lisäksi mieleen ne teemaan kuuluvat kurpitsat.
Mua harmittaa päivä päivältä enemmän, että kamerani on edelleen huollossa ja olen aikalailla puhelinkuvien varassa. Mutta näillä mennään. Instassa on muutama kuva tuolta HAM.sta ja suosittelen kyllä ehdottomasti käymään näyttelyssä, mikäli olet Helsingin suunnalla.
Äitini oli meillä käymässä ja koska hän ei käytä lainkaan lehmänmaitoa, tein kaksi erillistä kurpitsakeittoa. Toiseen käytin oikeaa kermaa ja toiseen kaura"kermaa" (unohdin jo onnellisesti sen nimen). Hyvää oli kuulemma tuo maidotonkin versio.
Myskikurpitsakeitto
1 myskikurpitsa
n 1.l kanalientä/kasvislientä
n 1dl kermaa
1 rkl omenaviinietikkaa
suolaa, kanelia, paprikajauhetta, kurkumaa, cayennepippuria, muskottipähkinää oman maun mukaan
loraus ruokaöljyä
- lämmitä uuni 220c
- halkaise kurpitsa, poista ja huuhtele siemenet ja laita sivuun kuivumaan 
- aseta kurpitsan puolikkaat uunipellille folion päälle ja ripottele päälle hiukan paprikajauhetta, suolaa ja muskottipähkinää
- paahda uunissa, kunnes täysin kypsiä (n.45 min)
- paahtamisen loppuvaiheessa, lisää pellille öljyssä ja paprikamausteessa & suolassa pyöritellyt siemenet ja paahda n.10min.
- kaavi hedelmäliha kattilaan, lisää kanaliemi,  ja mausta. Kiehauta hetki, lisää omenaviinietikka ja soseuta sauvasekoittimella.
- lisää vielä kerma ja sekoita.
- tarjoa kurpitsansiemenien ja kermalorauksen kanssa

Comments

Popular Posts