[ täydellinen joulu, onko sellaista ]

klo 10:12 | 25.12.2016
KK.n bloggaajilta kyseltiin joulumuistoja ja kuvia. Itsehän lähetin omani väärään sähköpostiin. Ei siinä, viimeaikoina olen myös maksellut laskuja väärille tileille ja väärillä viitenumeroilla. Mutta lupaan, että vuonna 2017 sekoilen ihan yhtä paljon ellen enemmän, ja saan hommat edelleen Katimaisesti solmuun.


Halusin kuitenkin näyttää teille tämän kuvan muutaman vuoden takaa. Itse kuvasta välittyy se täydellisen joulun tunnelma ja rauha, jota ainakin itse peräänkuulutan vuodesta toiseen. Kaipaan lapsuuden jouluja mummin ja papan luona, missä hiljentyminen ja hengellisten joululaulujen laulaminen oli se juttu. Sellaiseen samaan tilaan on vaikea päästä missään muualla, paitsi ehkä hetkittäin. Niin kuin tuossa kuvassa näyttäisi olevan.


Mutta vaikka sosiaalisessa mediassa on niin helppo luoda kuvaa täydellisestä joulusta ja elämästä, pitää muistaa, että usein kuvan taakse piiloutuu jotain, mitä katsoja ei näe.
Tänä kyseisenä joulunakin kaksi vuotta sitten meillä riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, ja hetki tämän kuvan oton jälkeen tämä kuvan pienempi tonttu paistoi äidin iPhonea mikrossa valokaaren lentäessä. Edellisenä jouluna samainen tonttu löytyi kuusesta valoihin kietoutuneena.


Elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista ja se saattaa tehdä joulusta vähän vähemmän täydellisen. Vähän niinkuin kiiltokuvan ilman kimalteita. Kauniin, muttei täydellisen. Mutta kelpaa silti hyvin mun kansioon. Sinne niiden muiden vähän rosoisten muistojen viereen.

Comments

Popular Posts