[ tikkupullaa ja retkifiilistelyä ]

klo 23:14 | 8.2.2017
Viime lauantaina vietettiin vuoden 2017 ensimmäistä Suomen Luonnon päivää. Me lähdettiin mummin ja kahden nuorimman kanssa pilkille ja Puketti-saareen paistamaan tikkupullaa ja makkaraa.  (pullaohje löytyy tekstin lopusta)Puketti sijaitsee Hämeenlinnassa, Katuma-järvessä ja sinne pääsee talvella jäätä Pitkin esimerkiksi Vanajanlinnan läheltä, Kipinäniemen parkkipaikalta. Saaressa on muutama kivistä tehtyä nuotiopaikkaa, mutta puut kannattaa ottaa mukaan. Tällä kertaa sieltä löytyi onneksemme makkaratikut.

Lapset olivat retkestä jälleen tosi innoissaan ja uni maittoi meidän lähemmäs kolmen tunnin ulkoilun jälkeen. Kala ei kylläkään pilkkijöillä napannut, mutta ehkä ensi kerralla sitten on parempi onni. Leon varsinkin näytti nauttivan pilkimisestä ja haikeana mietinkin nyt jo edesmennyttä pappaani, joka oli muun eräilyn lisäksi ahkera pilkkijä ja olisi ollut varmasti liikuttunut tuota pientä pilkkijänalkua katsellessa.
Me ollaan tehty tikkupullia toki ennenkin, mutta ihan joka kerralla ne ei ole maistuneet näin hyvältä. Siispä laitan ohjeen jakoon tänne teille muillekin.
Tikkupullat n.12 kpl
2 1/2dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita
lisäksi (omena)hilloa
  1. lämmitä maito n.42-asteiseksi ja lisää siihen pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva
  2. lisää mausteet sekaam
  3. lisää jauhot vähitellen  ja kaada loppuvaiheessa sulatettu voi sekaan
  4. alusta taikina niin, että se irtoaa käsistä ja kulhosta
  5. kohota taikina kaksinkertaiseksi keittiöpyyhkeen alla
  6. jos pakkaat taikinan retkelle mukaan, sen voi laittaa esim. minigrip-pussiin
  7. pyöritä taikinasta peukalon paksuisia "pötkylöitä" ja kieritä tikkujen ympärille.
  8. paista hiilloksella. Pullat palaa helposti, joten niitä kannattaa pyöritellä suht usein.
  9. tarjoa hillon kanssa
We celebrated Finland's first Nature day of 2017 by walking to a small island for some ice fishing and sweet buns baked on the bonfire. The day was perfect and kids enjoyed their time. Just wish my grandpa was still alive. He loved ice fishing and would have enjoyed seeing Leon fishing.

Comments

Popular Posts