[ tuli sinne ankka, hämähäkin vei-parhaimmat palat lapsen suusta ]


klo 23:47 | 18.4.2017
Meillä on nuorimmat pojat siinä iässä, että suusta voi tulla yhtä ja toista odottamatonta tai odotettua. Lasten aivotukset on ihan parhaita, ja parhaimmillaan niille saa nauraa vedet silmissä. Varsinkin sen jälkeen, kun on ensin saanut palautettua naamansa värin takaisin pinkistä valkoiseen.
Kirjoittelen tässä viikon piristykseksi muutaman meidän kolmikon sutjautuksen teillekin.
  1. " EI ÄITI TAAAAAS TÄNNE KAUPPAAN" . [Noah 2v] Tässähän ei sinänsä ole mitään pahaa, paitsi jos satut työntämään lapsia Alkoon Kiirastorstaina, kun kassajonot yltää suunnilleen takaseinään. Teki mieli vastata kysyviin katseisiin: "Vakiasiakas tässä siis hei vaan tulossa lapsineen viinakauppaan"
  2. "ÄITI, me syötiin tänään PASKAA (pashaa) !" [Leon 4v] Tähän päiväkotikaveri korjasi; "ei saa kiroilla, se on pashhKaa"
  3. "hämähämähäkki kiipes langalle, tuli sinne Ankka hämähäkin vei" [Noah 2v]
  4. "Mä olen käynyt täällä ennenkin (Lahden ABC), se oli silloin kun mä olin vielä pieni ja dinosaurukset vielä eli" [Leon 4V]
  5. Olimme matkalla Tampereelta mummolaan ja pysähdyimme matkalla syömään Rollsissa. Aron sai aterian kyljessä ristikorun ja keskustelimme Jeesuksen kuolemasta. Mummolle päästyämme Aron juoksi täyttä häkää sisälle ja meni tohkeissaan kertomaan mummolle "oletko kuullut, että nyt ne on menneet naulaamaan sen Jeesus-vauvan ristille?" [ Aron 5v]
  6. Ehdotin Leonille [tuolloin 3v], josko luettaisiin kirjaa. Valittuaan kirjan, hän kuitenkin palasi katsomaan lastenohjelmia tabletilta. Hetken päästä kysäisin, josko nyt olisi aika jo lukea kirja, johon Leon tokaisi: "mä katson kuule nyt tätä, lue vaan itsellesi se kirja"
  7. Kävimme keväällä 2011 Louvressa ja Aron [tuolloin 5v] kuuli keskustelumme Mona Lisasta ja hihkui: "äiti, äiti, missä se munamies on?"
  8. Mummo sanoi Aronille [tuolloin 4v ], että tällä taitaa olla kuulossa vikaa, kun tämä ei kuule mitään. Tästähän Aron innostui ja tokaisi "äiti, äiti, huomenna mennään tarhan jälkeen lääkäriin, koska minä en kuule mitään."
  9. Aron 3v kysyi, mitä Dinosaurukset syövät. Äiti kertoi niiden kuolleen sukupuuttoon, johon Aron totesi "ne taitaa olla siellä samassa kuopasssa Martti-papan kanssa"
  10. Noah 2v katseli äidin meikkaamista ja hoki, "ei tuo näy, ei tuo näy" hetken katseltuaan lisäsi vielä "laita jo sitä vihReetä" (Oli edellisenä päivänä löytänyt vihreän peitepuikon ja sotkenut sillä koko naamansa )

Comments

Popular Posts