[ vegaaninen brownie ]

klo 7:15 | 10.2.2017
Lupasin vuodenvaihteessa vähentää herkuttelua ja sokerinsyöntiä. Ongelmia tuottaa tietysti esimerkiki se, että meillä käy suht usein vieraita ja tykkään tarjota kahvin kanssa jotain makeaa herkkua. Aiemmin jaoinkin täällä mun luotto Brownie reseptin, joka kuitenkin sisältää huiman määrän sokeria ja rasvaa.

Raakakakut ja vegaaniset- leivonnaiset on tulleet mulle tutuksi oikeastaan ainoastaan kahviloissa, vaikka monesti olen ajatellutkin, että pitäisi tehdä niitä itsekin. Sitku, mutku, jne..  Tämä ohje oli kuitenkin niin helpon kuuloinen, että se oli otettava testiin. En tosin uskonut ohjeen alkuperäistä tekijää ja nostin brownien suoraan uunista pöytään ja se oli hieman liian "tahmeaa" ensi syömällä.. Söimme kuopuksen kanssa sitä vielä seuraavana päiväna, ja se maistuikin yön yli vetäytyneenä tosi hyvälle, joten tätä tehdään uudelleenkin. Brownie on muunnos "chocolate covered Katien" black bean browniesta  ja on todellakin  sokeriton, gluteeniton, vegaaninen ja mitähän vielä muuta.
Tarvitset:
1 tölkki ruskeita papuja
2 ruokalusikallista raakakaakaota
1 1/2 dl  kaurahiutaleita
1/4 tl suolaa
3/4 dl Agavesiirappia tai vaahterasiirappia
1/2 dl maapähkinävoita
muutama tippa vaniljamaustetta  (käytin itse vaniljatankoa)
1/2 tl leivinjauhetta

+ Halutettessasi voit lisätä päälle (raaka)suklaahippuja tai n. 1/2 dl maapähkinävoita tai vaikka molempia

Ohje:
  1. esilämmitä uuni 175c, suojaa 20cmx20cm vuoka leivinpaperilla (voit myös käyttää vaikka pyöreää piirakkavuokaa)
  2. valuta ja kuivaa pavut
  3. sekoita kaikki aineet, paitsi suklaahiput ja ylimääräinen maapähkinävoi, tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi ja kaavi vuokaan.
  4. Lisää päälle suklaahiput. Mikäli lisäät päälle maapähkinävoita, lämmitä sitä hetki, jolloin se on helpompi levittää. Maapähkinävoin voi levitellä raidoiksi tai pyörteiksi brownien päälle.
  5. paista uunin keskitasolla n.14 minuuttia.
  6. anna jäähtyä hetken ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään, jolloin se ehtii vetäytyä ja maistuu makeammalle ja täyteläisemmälle.
  7. Tarjoa marjojen ja kookoskerman kanssa.
Ps. ihan mahtavaa, että vielä viiden aikaan iltapäivällä saa luonnonvalossa aikaan näinkin valoisia (ja rakeisia) kuvia. Kohta on kuulkaa kesä!!

I haven't really made any raw cakes and vegan desserts, but this Chocolate covered Katie's brownie recipe seemed so simple I just had to test it. Let it stay in the fridge over night and you will be surprised how good it tastes.

Comments

Popular Posts