[ vegaaninen kurpitsajäätelö ]

klo 9:09 | 31.10.2016
Vaikka raakakakut on tullut mulle tutuksi kahviloissa, en ole tähän päivään mennessä valmistanut suklaamoussen lisäksi oikein mitään raakaversiota vaan aina kaivanut munat ja sokerit kiltisti esiin. Nyt ajattelin kuitenkin kokeilla tehdä "raakajäätelöä", koska sen tekeminen kuulosti tarpeeksi helpolta. Olen suuri kurpitsapiiraan ystävä, joten oletin jäätelön maistuvan samalta. No ei se ihan samalta maistunut, mutta hyviä niistä tuli silti.
Tein myskikurpitsasta sosetta, paistamalla halkaistua kurpitsaa uunissa folion päällä 220c n. 40 minuuttia (muista poistaa siemenet ennen paistamista), jonka jälkeen kaavin hedelmälihat kuorestaan ja soseutin sauvasekoittimella. Säilöin soseen lasipurkissa jääkaappiin ja siitä riitti hyvin juustokakkuun ja muutamaan jäätelöön.

4 Jäätelöä valmistui tällä reseptillä:
1,5dl kurpitsasosetta
1 dl kookoskermaa
1 dl mantelimaitoa 
0,5 dl agave siirappia
kanelia, muskottipähkinää ja inkivääriä kaikkia n. 1/2tl
sekoita ainekset ja jaa jäätelökippoihin. Anna jäätyä pakastimessa useamman tunnin ajan

Comments

Popular Posts