[ veriappelsiinirisotto ]

klo 20:31 | 30.1.2017
Täällä oli taas yksi niistä päivistä, kun ruuan valmistaminen ei kiinnostanut sekuntiakaan. Keskimmäinen on kipeä ja yritin itse tehdä etänä töitä siinä sivussa. Juoksin kauppaan ajatuksena poimia mukaan jotain puolivalmista ruokaa, kunnes hedelmäosastolla vastaan tuli veriappelsiinit. "Ah, se veriappelsiinirisotto", jonka bongasin WTD-blogissa. Risottoriisit vielä hyllystä ja kotiin kokkaamaan.  Tajusin vasta muuten nyt, että valmistin tämän risottoni ihan oman "ohjeen" mukaan, mutta linkin takaa myös Natan ohje, jos haluatte kurkata senkin.
Tämän lisäksi tein kyllä lapsille pestopastaa ihan varmuuden vuoksi.

n. 4 henkilön ateriaan tarvitset

Oliiviöljyä paistamiseen
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5dl valkoviini balsamicoa tai valkoviiniä
3,5dl risottoriisiä
n 1l  vettä +kasvisfondia
1 veriappelsiini (kuori ja mehu)
+ mustapippuria ja parmesanjuustoa

  1. ota esiin kaksi  kattilaa. Kiehauta toisessa vesi ja lisää fondi. Vesi kannattaa pitää juuri ja juuri kiehuvana koko valmistuksen ajan.
  2. kuullota silputut sipulit öljyssä toisessa kattilassa .
  3. lisää riisi ja paista, kunnes myös riisistä tulee kuultavaa.
  4. lisää balsamico tai viini ja haihduta se.
  5. lisää kiehuvaa kasvislientä aina pari desiä kerrallaan ja anna riisin kypsyä, sekoita aina välillä.
  6. kun kaikki liemi on imeytynyt ja riisit ovat kypsiä raasta sekaan veriappelsiinin kuorta ja purista sekaan veriappelsiinin mehu.
  7. ripottele päälle parmesanjuustoa ja rouhaise mustapippuria sekaan

Aion ihan just mennä kaapimaan kattilasta loput ja syödä ne iltapalaksi.

Comments

Popular Posts