[ Vuokatti on lapsiperheen unelmakohde ]

klo 23:47 | 11.4.2017
Katinkulta taitaa olla tuttu ja rakas paikka aika monelle. Ainakin lomaviikkomme kävijämäärän perusteella, paikka on monien lomailijoiden suosiossa. Itselläni oli vähän hämärät muistot lapsuuden visiitistä Vuokattiin,  joten Google pääsi taas töihin,kun arvoin meille talvilomakohdetta. Tärkein kriteeri oli, että lapsilla olisi mukavaa ja että voisimme viettää rentoa lomaa perheen kesken. Toki Aron oli jo pitkään toivonut pääsevänsä laskettelemaan ja Leon unelmoi hiihtämisestä. Puntaroin pitkään Vuokatin ja pohjoisemman Suomen välillä, mutta lyhyempi ajomatka ja laajalta kuulostava aktiviteettitarjonta veti kuitenkin pidemmän korren.
Kun sitten eteläisessä Suomessa talvi alkoi taittua, alkoi hieman jännittää, josko Kainuussa riittäisi lunta vielä meidän tuloon saakka. Ja vielä autoa pakatessa mietin, olenko ihan järjiltäni, kun raahaan meille suksia ja luistimia matkaan. Säätiedotuksen mukaan lunta oli kuitenkin noin 49cm, joten uskottava se oli.Majoituimme Holiday Clubin lomaosakkeessa Katinkultarannassa, joka sijaitsee n.600m kävelymatkan päässä Katinkullan päärakennuksesta. Heti talon vieressä oli leikkipuisto ja kävely-sekä hiihtoreittejä lähti lähes ovelta. Auraamattomilla alueilla oli lunta tuolloin maaliskuun viimeisellä viikolla lähes polveen saakka, joten ihan hyvä että uskoin säätiedotuksia ja otimme ne suksetkin mukaan. Leon  oli hiihtämisestä ehkä eniten innoissaan, ja oppi muutamassa päivässä hallitsemaan sivakoinnin enemmän kuin hyvin. Lisäksi pääsimme testaamaan järven jäälle tehtyä luistelurataa, joka oli osittain hieman kuoppainen, mutta kelpasi toki vallan mainiosti meille. Totuushan on, että auringonpaiste saa kaikki talvilajit tuntumaan erityisen mahtavalta.
Asunto oli varusteltu todella kattavasti ja pienetkin yksityiskohdat oli otettu huomioon. Koska olimme jo valmiiksi päättäneet, että valmistamme ruuan pääosin itse, oli helpottavaa huomata, että keittiöstä löytyi kaikki tarvittava ruuanlaittoon. Ainoastaan mausteet ja ruoka-aineet oli ostettava itse ja läheltä löytyikin kaksi hyvin varusteltua kauppaa, joten kokkaaminen oli siinäkin mielessä mukavaa.  Kahden makuuhuoneen asunnossa riitti tilaa koko viiden hengen perheelle ottaa rennosti, vaikka pienimmät tosin vaelsivatkin öisin allekirjoittaneen viereen.

Vaikka olin alun perin suunnitellut meille vaikka mitä ohjelmaa, halusimme kuitenkin ottaa rennosti, niin kuin lomalla olisi tietty ihan hyväkin tehdä. Niinpä esimerkiksi suunniteltu Angry Birds aktiviteettipuisto jäi kokematta, koska mieluiten nautimme auringonpaisteesta ja hiihtämisestä ja aika vaan yksinkertaisesti loppui täysin kesken. Ja vaikka talvikausi on kohta lopuillaan, on Vuokatissa myös vaikka mitä tekemistä tarjolla myös kesäaikaan. Uimista, frisbee golfia, patikointia, ulkokorista ja vaikka mitä muuta.
Meidän matkapakettiin kuului myös päivittäiset kylpyläliput ja varsinkin lapset ottivat tästä kyllä kaiken ilon irti. Matkaa suunnitellessa löysin keskusteluja kylpylästä puolesta ja vastaan, joten en oikein osannut odottaa kylpylältä mitään. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt, sillä kylpylässä on useita pienempiä porealtaita ja terapia-altaita. Lisäksi allasosasto on todella siisti. Lapsille on oma pieni altaansa, jossa on myös liukumäki ja myös isommille on oma liukumäkensä. Kylpylässä on myös kuntouintiallas ja varsinkin ulkona olevat paljut ja avanto saivat äidiltä pisteitä. Pojat olisivat pulikoineet joka päivä, mutta muun ohjelman takia taisimme käydä uimassa vain viitenä päivänä seitsemästä. Ainoastaan pukuhuoneet olivat mielestäni vähän hassusti järjestetty, sillä naisille ja miehille ei ollut omia puolia. Ensimmäisen visiitin jälkeen pukuhuone sokkelo aukesi paremmin itsellenikin.
Kuten sanottu, Aron odotti lomaltaan eniten laskettelua, vaikka muutaman vuoden laskettelutauko alkoikin hieman jännittää ennen suksille nousemista. Vuokrasimme välineet Kattikeskuksesta ja saimme vuokraamosta parhaat vinkit keskinkertaisen laskettelijan mäkivalintoihin. Aloittelimmekin laskemisen länsirinteiltä, joissa on helppo verestellä vanhoja taitoja. Aurinko paistoi täydeltä terältä meidän noustessa hissillä Vuokatinvaaran huipulle. Hississtä poistuminen aiheutti kyllä hysteeristä naurua useammin kuin kerran, mutta ainakaan kumpikaan ei silti jäänyt sinne mukaan roikkumaan, vaikka pari kertaa olin varma, että se on kuulkaa menoa nyt. Tuolihissi olikin käytössä paljon mukavampi, joten nousimme sillä ylös useamman kerran.

Rinteet oli hyvässä kunnossa ja auringonpaisteessa laskettelu oli suorastaan mahtavaa. Kävimme välillä juomassa kuumat kaakaot huipulla olevassa Ripa's kuppilassa ja jatkoimme taas laskemista. Uskaltauduimme siis vaativampiinkin mäkiin muutaman testilaskun jälkeen. Onnellinen hymy oman lapsen huulilla on muuten paras kiitos, vaikka laskettelu kaikkineen varusteineen onkin aika hintavaa puuhaa.Katinkullassa on myös kaksi keilahallia, joista toiseen pääsimme Aronin kanssa blogin kautta testikierrokselle. Keilailu on kyllä hauskaa ajanvietettä, jota tulee harrastettua liian harvoin. Päärakennuksen keilaradat olivat varattuna lähes koko viikon, mutta onnistuimme kuin onnistuimmekin varaamaan radan hohtokeilavuorolta, joka tuo keilaukseen aina vähän extraa. Omat taitoni oli kyllä niin ruosteessa, että saatan lähteä ihan yksin tässä treenaamaan joku päivä. Seuraavalla kerralla voitan nimittäin minä! :)
Kävelimme keilaamisen jälkeen takaisin asunnolle jäätä pitkin,tähtien loistaessa ja järven jään ääntelehtiessä jalkojen alla. Olen huomannut, että parhaimmat keskustelut syntyy yleensä juuri noina hetkinä molempien ollessa rentoutuneina ja hyvällä tuulella. Kymmenenvuotiaalla voi olla niin paljon asioita sydämellään, että tuollaiset kahdenkeskiset hetket tähtitaivaan alla on Katinkultaakin arvokkaampia.


Jos et jaksanut lukea koko tekstiä läpi tai vaikka jaksoitkin, tässä vielä meidän Vuokatin top 5
  1. Hiihtäminen, hyvin hoidettuja latuja löytyy kilometrikaupalla, joista lähimmät lähtee suoraan loma-asunnon ovelta.
  2. Kaakao Ripa's kuppilassa Vuokatinvaaran huipulla (Go Ripa's or go home!), samalla voit ihailla upeita maisemia Vuokatin yllä.
  3. Avantouinti ja yleisesti ottaen polskiminen Katinkullan kylpylässä
  4. Mäenlasku pulkalla, suksilla ja liukurilla. Pieniä kumpareita kun löytyy jokapuolelta.
  5. Auringonpaiste
Tässä vielä pieni video meidän mahtiviikosta Katinkullassa.
 

Comments

Popular Posts